Διάγνωση για την Αλίκη | Περίπτωση οστεοπόρωσης | Γερά οστά | Geraosta

Αλίκη, 74 ετών
“Ποτέ δεν ήθελα να είμαι βάρος αλλά έτσι ένιωσα όταν ο γιατρός μου ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Μου πήρε λίγο χρόνο μέχρι να νιώσω ότι ξαναπαίρνω στα χέρια τον έλεγχο της ζωής μου.”
Διαβάστε όλη την ιστορία

Πώς ξεκίνησε
Πριν από μερικά χρόνια, η κόρη μου πρότεινε να συζητήσω με το γιατρό μου τις πιθανές παρενέργειες της θεραπείας με κορτιζόνη για τη ρευματοειδή μου αρθρίτιδα. Επίσης μου ζήτησε να κάνω το τεστ ενός λεπτού στο www.geraosta.gr
Οι μακροχρόνιες θεραπείες με κορτιζόνη αποτελούν παράγοντα κινδύνου για οστεοπόρωση, οπότε έδειξα στο γιατρό μου τα αποτελέσματα του διαδικτυακού τεστ ενός λεπτού και, για σιγουριά, ζήτησα να υποβληθώ σε εξέταση οστικής πυκνότητας.
Τι άλλαξα
Ο γιατρός μου πρότεινε ένα πρόγραμμα τακτικής θεραπείας, αλλά μου φάνηκε σαν να μη μου έλεγε όλη την αλήθεια. Πάντα βασιζόμουν στο γιατρό μου για καλές συμβουλές σχετικά με την υγεία μου, οπότε δεν ήμουν σίγουρη πώς να αρχίσω να βοηθάω τον εαυτό μου.
Η κόρη μου έκανε μια μικρή έρευνα και μου συνέστησε να τρώω πιο υγιεινά και να παραμείνω ενεργή. Δυστυχώς, αυτό ήταν κάτι που μου είχε φανεί δύσκολο στο παρελθόν. Επίσης, με βοήθησε να συγκεντρώσω μερικές ερωτήσεις για να θέσω στο γιατρό μου κατά τη διάρκεια του ραντεβού παρακολούθησης.
Τώρα πηγαίνω για κολύμβηση κάθε εβδομάδα για να δυναμώσω τους μύες μου. Συν τοις άλλοις, είναι μια πολύ καλή δικαιολογία για να κάνω σάουνα στο κολυμβητήριο.
Επίσης, περπατάω αντί να οδηγώ στις μικρές διαδρομές, όπως όταν πηγαίνω για ψώνια. Αυτό μου δίνει το κίνητρο που χρειάζομαι για να συνεχίσω να κάνω πιο υγιεινή διατροφή.
Πώς με βοήθησε
Μπορεί να ακουστεί παράξενο, αλλά η διάγνωση της οστεοπόρωσης μου έκανε καλό. Μου έδωσε έναν ξεκάθαρο λόγο να φροντίζω καλύτερα τον εαυτό μου έτσι ώστε να μπορώ να συνεχίσω να απολαμβάνω τη ζωή μου στο έπακρο.
Τώρα ακολουθώ ένα πλήρες θεραπευτικό πρόγραμμα – άσκηση, διατροφή, συμπληρώματα βιταμινών και θεραπευτική αγωγή – για την αντιμετώπιση της νόσου.

Πώς νιώθω τώρα
Είναι αρκετά αυτά που κάνω;
Από τη μία, νιώθω ότι απέκτησα ξανά τον έλεγχο του σώματός μου. Ξέρω ότι έχω οστεοπόρωση, αλλά ξέρω και πώς να την αντιμετωπίσω. Από την άλλη, ανησυχώ ακόμα για το μέλλον μου. Τι θα συμβεί αν πέσω; Θα πάθω κάταγμα; Αυτά που κάνω είναι αρκετά για να παραμείνω υγιής;

Τεστ οστεοπόρωσης ενός λεπτού

Τι πιθανότητες έχετε;

Μάθετε γρήγορα αν κινδυνεύετε από οστεοπόρωση με αυτό το γρήγορο και εύκολο τεστ. Εκτυπώστε τα αποτελέσματα και συζητήστε τα με το γιατρό σας.
Κάντε το τεστ!
Ιστορίες

Διαβάστε περισσότερες ιστορίες

Ελένη, 70 ετών

“Για να φροντίζω τους αγαπημένους μου, πρέπει πρώτα να φροντίσω τον εαυτό μου.”

Βασιλική, 70 ετών

“Έχω πολύ ενέργεια μέσα μου και θέλω να παραμείνω έτσι άσχετα από την ηλικία μου!”

Παύλος, 77 ετών

“Μπορεί να έχω γερασμένα κόκαλα, αλλά αισθάνομαι νέος!”

Δέσποινα, 79 ετών

“Πρέπει να παραμείνω ενεργή για να μπορώ να συμβαδίζω με τα εγγόνια μου.”

Δήμητρα, 70 ετών

“Η πρόταση της φίλης μου να κάνω το τεστ μου άλλαξε τη ζωή – με την καλή έννοια!”

Αλίκη, 74 ετών

“Πάντα νοιαζόμουν για τους άλλους. Δεν θέλω τώρα να γίνω βάρος.”