Διατροφή για βελτίωση της οστικής πυκνότητας | Οστεοπόρωση | Γερά οστά | Geraosta

Τι είναι καλό για την υγεία σας;

Για να έχετε γερά και υγιή οστά, είναι απαραίτητο ο οργανισμός σας να λαμβάνει επαρκείς ποσότητες θρεπτικών συστατικών, όπως το ασβέστιο, η βιταμίνη D, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, η βιταμίνη Α και η βιταμίνη Κ.
Καλές πηγές αυτών των συστατικών είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα λιπαρά ψάρια και τα ψάρια με μαλακά κόκαλα, τα φρούτα, τα πράσινα λαχανικά, τα καρότα, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί.
Εντάσσοντας τις τροφές αυτές στο καθημερινό σας διαιτολόγιο, μπορείτε να ενισχύσετε την αντοχή των οστών σας και να μειώσετε τον κίνδυνο οστεοπόρωσης!

Ενδεικτικό διατροφικό πρόγραμμα

Ο Μάνος Δημητρούλης, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Μsc Αθλητικής Διατροφής προτείνει τα παρακάτω ενδεικτικά διαιτολόγια για άνδρες και γυναίκες, τα οποία περιλαμβάνουν τους βέλτιστους συνδυασμούς τροφών που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της οστεοπενίας και την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με όλα τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα ως ιδανικά για την πρόσληψη και τη βέλτιστη απορρόφηση του ασβεστίου και της βιταμίνης D, δύο κρίσιμης σημασίας συστατικών για την υγεία των οστών.

Χρήσιμες συμβουλές για να έχετε γερά οστά!