Τεστ οστεοπόρωσης για τη Δήμητρα | Περιστατικό οστεοπόρωσης | Γερά οστά | Geraosta

Δήμητρα, 70 ετών
“Πάντα με ενδιέφερε η γενεαλογία. Τώρα που διάβασα ότι η οστεοπόρωση είναι συχνά κληρονομική, η έρευνά μου είναι πιο επικεντρωμένη.”
Διαβάστε όλη την ιστορία

Πώς ξεκίνησε
Πάντα ήμουν ενημερωμένη για την οστεοπόρωση
Η μητέρα μου διαγνώστηκε με οστεοπόρωση στα 60 της και η γιαγιά μου από την πλευρά του πατέρα μου είχε καμπούρα, γι' αυτό και ήμουν πάντα ενημερωμένη για την οστεοπόρωση. Αλλά δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι μπορούσα να πάθω κι εγώ μέχρι που μία φίλη μου πρότεινε να κάνω το τεστ οστεοπόρωσης ενός λεπτού στο www.geraosta.gr.
Δεν πίστευα ότι κινδυνεύω μέχρι που έκανα το τεστ. Έδειξα τα αποτελέσματα στο γιατρό μου ο οποίος μου πρότεινε αμέσως να κάνω μέτρηση οστικής πυκνότητας.
Η εξέταση μέτρησης της οστικής πυκνότητας ήταν απλή: έπρεπε απλά να μείνω ακίνητη για μερικά λεπτά. Πλήρως μη επεμβατική και ανώδυνη, ενώ και τα αποτελέσματα βγήκαν αμέσως.
Τι άλλαξα
Ήταν μεγάλο πλήγμα για μένα να μάθω ότι έχω οστεοπόρωση και άρχισα να ανησυχώ για το πώς θα άλλαζε η ζωή μου.
Πάντα ήξερα ότι δεν ακολουθούσα έναν υγιεινό τρόπο ζωής αλλά δεν είχα κίνητρο να τον αλλάξω. Δεν μου αρέσει να μαγειρεύω μόνο για τον εαυτό μου, οπότε τρώω έτοιμα γεύματα και πάντα παίρνω το αυτοκίνητο, ακόμα και αν μου παίρνει περισσότερο χρόνο να βρω πάρκινγκ από ό,τι να περπατήσω.
Εκτός από ιατρική θεραπεία, ο γιατρός μου συνέστησε ορισμένες δραστικές αλλαγές. Άλλαξα τη διατροφή μου για να συνδράμω στην υποστήριξη των οστών μου, δηλαδή άρχισα να τρώω φρούτα, λαχανικά και συμπληρώματα βιταμίνης D. Επίσης, άρχισα να ασκούμαι τακτικά, που δεν ήταν τόσο τρομερό όσο φοβόμουν. Κάνω γυμναστική 2-3 φορές την εβδομάδα και το απολαμβάνω περισσότερο από όσο πίστευα. Επίσης, κάνω και κάτι ασκήσεις που βρήκα στο www.geraosta.gr.
Συζήτησα σχετικά με την εξέταση οστεοπόρωσης με όλη μου την οικογένεια.
Πώς με βοήθησε
Τρώω καλύτερα από πριν και είμαι πιο κοινωνική. Συχνά μαγειρεύω ένα μεγάλο και υγιεινό γεύμα για μια παρέα φίλων και βάζω στην κατάψυξη ό,τι περισσέψει για να το φάω μια άλλη μέρα που θα είμαι μόνη.

Πώς νιώθω τώρα
Νιώθω πιο υγιής από ό,τι πριν τη διάγνωση. Ένα σύντομο ερωτηματολόγιο με βοήθησε, οπότε το συνιστώ σε όλους μου τους φίλους και τους συγγενείς!

Οστεοπόρωση

Μετά τι;

Τώρα που αποφασίσατε να επισκεφτείτε το γιατρό σας, πώς θα πρέπει να προετοιμαστείτε; Τι θα πρέπει να ρωτήσετε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης; Και τι παρακολούθηση χρειάζεστε;
Μάθετε περισσότερα
Ιστορίες

Διαβάστε περισσότερες ιστορίες

Ελένη, 70 ετών

“Για να φροντίζω τους αγαπημένους μου, πρέπει πρώτα να φροντίσω τον εαυτό μου.”

Βασιλική, 70 ετών

“Έχω πολύ ενέργεια μέσα μου και θέλω να παραμείνω έτσι άσχετα από την ηλικία μου!”

Παύλος, 77 ετών

“Μπορεί να έχω γερασμένα κόκαλα, αλλά αισθάνομαι νέος!”

Δέσποινα, 79 ετών

“Πρέπει να παραμείνω ενεργή για να μπορώ να συμβαδίζω με τα εγγόνια μου.”

Δήμητρα, 70 ετών

“Η πρόταση της φίλης μου να κάνω το τεστ μου άλλαξε τη ζωή – με την καλή έννοια!”

Αλίκη, 74 ετών

“Πάντα νοιαζόμουν για τους άλλους. Δεν θέλω τώρα να γίνω βάρος.”