Διάγνωση για την Ελένη | Περίπτωση οστεοπόρωσης | Γερά οστά | Geraosta

Ελένη, 70 ετών
“Ο κήπος του γιου μου, το φως του ηλίου, η άσκηση και τα λαχανικά με βοηθούν να παραμένω ενεργή.”
Διαβάστε όλη την ιστορία

Πώς ξεκίνησε
Επισκέφτηκα το γιατρό μου για γενικό τσεκάπ λίγο μετά τη συνταξιοδότησή μου. Μου συνέστησε μια σειρά εξετάσεων, συμπεριλαμβανομένης της μέτρησης οστικής πυκνότητας. Τα αποτελέσματα των εξετάσεών μου ήταν θετικά για οστεοπόρωση, αλλά αρνητικά για σχεδόν όλα τα άλλα.
Τι άλλαξα
Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήξερα τι να περιμένω. Την πρώτη φορά που συζήτησα την κατάστασή μου με το γιατρό μου, μου είπε μόνο τα βασικά και κανονίσαμε ένα ραντεβού παρακολούθησης μετά από μερικές εβδομάδες.
Έκανα μια μικρή έρευνα και έθεσα στο γιατρό μου πολλές ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού παρακολούθησης. Μου πρότεινε ένα πρόγραμμα τακτικής θεραπείας που περιλαμβάνει ιατρική θεραπεία, διατροφή, άσκηση και συμπληρώματα βιταμινών.
Μου φάνηκε εύκολο να εφαρμόσω το πρόγραμμα ιατρικής θεραπείας. Ωστόσο, πίστευα ότι ακολουθούσα έναν αρκετά υγιεινό τρόπο ζωής. Μπορεί να τρώω περισσότερα σνακ από όσα θα ήθελε ο γιατρός μου και να μην ασκούμαι, αλλά αισθάνομαι μια χαρά. Οπότε δεν άλλαξα τίποτα.
Μερικούς μήνες μετά την έναρξη της θεραπείας, άρχισα να διαβάζω ένα φυλλάδιο σχετικά με το ότι η οστεοπόρωση είναι γνωστή ως σιωπηλή νόσος – δεν επηρεάζει την αντιλαμβανόμενη υγεία των ανθρώπων, αλλά μπορεί να αποβεί καταστροφική όταν αυτοί υποστούν ένα κάταγμα.
Πώς με βοήθησε
Αφού διάβασα το φυλλάδιο, άρχισα να κάνω έρευνα σχετικά με την οστεοπόρωση για να μάθω περισσότερα σχετικά με το πώς μπορώ να παραμείνω υγιής. Παρόλο που ακόμη δεν κατανοώ πλήρως τη νόσο και τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει στη μελλοντική μου υγεία, έχω αρχίσει να εφαρμόζω όλες τις αλλαγές που μου πρότεινε ο γιατρός μου. Ήταν ευκολότερο από ότι περίμενα, γεγονός που βοηθάει γιατί θέλω η ζωή μου να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική, δηλαδή, να βγαίνω έξω με φίλους, να παίζω με τα εγγόνια μου και να καλλιεργώ τα λαχανικά μου όσο καλύτερα γίνεται.

Πώς νιώθω τώρα
Δεν θέλω η διάγνωσή μου να μου ελέγχει τη ζωή. Ούτε θέλω να γίνω βάρος στην οικογένειά μου.
Για το λόγο αυτό θα ακολουθήσω το πρόγραμμα μακροχρόνιας θεραπείας που μου συνέστησε ο γιατρός μου και θα συνεχίσω την έρευνά μου σχετικά με τη νόσο.

Οστεοπόρωση

Μετά τι;

Τώρα που αποφασίσατε να επισκεφτείτε το γιατρό σας, πώς θα πρέπει να προετοιμαστείτε; Τι θα πρέπει να ρωτήσετε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης; Και τι παρακολούθηση χρειάζεστε;
Μάθετε περισσότερα
Ιστορίες

Διαβάστε περισσότερες ιστορίες

Δέσποινα, 79 ετών

“Πρέπει να παραμείνω ενεργή για να μπορώ να συμβαδίζω με τα εγγόνια μου.”

Δήμητρα, 70 ετών

“Η πρόταση της φίλης μου να κάνω το τεστ μου άλλαξε τη ζωή – με την καλή έννοια!”

Αλίκη, 74 ετών

“Πάντα νοιαζόμουν για τους άλλους. Δεν θέλω τώρα να γίνω βάρος.”

Ελένη, 70 ετών

“Για να φροντίζω τους αγαπημένους μου, πρέπει πρώτα να φροντίσω τον εαυτό μου.”

Βασιλική, 70 ετών

“Έχω πολύ ενέργεια μέσα μου και θέλω να παραμείνω έτσι άσχετα από την ηλικία μου!”

Παύλος, 77 ετών

“Μπορεί να έχω γερασμένα κόκαλα, αλλά αισθάνομαι νέος!”